τσαγκάρης // παπουτσής // υποδηματοποιός // μπαλωματής

μεσαιωνική ελληνική τσαγγάρις < Από το τσαγγάριος. < Από το ουσιαστικό τσάγγα, είδος μαλακού παπουτσιού.

Αυτός του οποίου το επάγγελμα είναι να κατασκευάζει ή να επισκευάζει υποδήματα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα νακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στον παράδεισο... (...40% μείωση στους μισθούς, 110% αύξηση στην μερική απσχόληση από το 2011...)


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ στον παράδεισο...
(...40% μείωση στους μισθούς, 110% αύξηση στην μερική απσχόληση από το 2011...)

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και δήλωσε ικανοποιημένος από την συστημ-ατ-ική δουλειά που γίνεται. Η ανεργία μειώθηκε, οι θέσεις εργασίας σημείωσαν νέο ρεκόρ, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πλεόνασμα… Ένας μικρός παράδεισος!
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ανακύκλωση της ανεργίας, για το ρεκόρ θέσεων επισφάλειας με βραχυχρόνιες κακοπληρωμένες συμβάσεις. Πανηγυρίζει για τις πετσοκομμένες συντάξεις που αφήνουν πλεόνασμα στα ταμεία. Οι αριθμοί ευημερούν εις βάρος των ανθρώπων…
Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες που θα μετατρέψουν τα μπλοκάκια σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, θα επιβραβεύονται με επιδοτήσεις.
Ο Τσίπρας έχει δίκιο να παρουσιάζει έναν παράδεισο, μόνο που αυτός δεν αφορά τον εργαζόμενο λαό. Είναι κλειστό κλαμπ με δικαίωμα εισόδου μόνο για τους πλούσιους και την αστική τάξη.

> 40% μείωση στους μισθούς, 
110% αύξηση στην μερική απσχόληση από το 2011
- Μπορεί να "σκοτώνουν" την Ελληνική Οικονομία, μπορεί να εξαθλιώνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά οι προσπάθειές τους που βαφτίζονται 'μεταρρυθμίσεις" είναι σε καλό - για αυτούς - δρόμο.
Ο μέσος μισθός για όλους τους εργαζομένους, ήταν το 2011 περί τα 1.442 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος μέσος μισθός για εργαζόμενους μερικής απασχόλησης έφτανε τα 604 ευρώ. Όλα τα ποσά που αναγράφονται είναι προ φόρων και προ της αφαίρεσης των ασφαλιστικών εισφορών.
Στο πέρασμα των χρόνων και με βάση τα στοιχεία από την υπηρεσία του ΙΚΑ (πλέον ΕΦΚΑ) από τις ΑΠΔ προκύπτει πως οι μέσοι μισθοί από το 2011 μέχρι το 2016 για τους όλους τους εργαζομένους έχουν μειωθεί κατά 35,1% (στα936 ευρώ) ενώ οι αντίστοιχοι των εργαζομένων μερικούς απασχόλησης κατά 36% (στα 388 ευρώ).
> Εξέλιξη μέσου μισθού όλων των εργαζομένων
Έτσι ενώ το 2012, ο μέσος μισθός όλων των εργαζομένων διαμορφωνόταν στα 1.363 ευρώ, για το 2013 στα 1.276ευρώ, το 2014 στα 1.154 ευρώ, το 2015 στα 1.116 ευρώ και το 2016 κατρακύλησε κάτω από τα χίλια ευρώ στα 936ευρώ μικτά το μήνα. Αφαιρώντας τις ασφαλιστικές εισφορές φτάνουμε στο ποσό των 830 ευρώ και αυτά προ της φορολογίας – που ήδη είναι υψηλή αλλά αναμένεται με τα νέα φορολογικά μέτρα και την μείωση του αφορολόγητου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
> Εξέλιξη μέσου μισθού για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους μέσους μισθούς των εργαζομένων μερικής απασχόλησης – ο αριθμός των οποίων διπλασιάστηκε από τους 300.000 το 2011 σε πάνω από 600.000 εργαζομένους το 2016. Η εξέλιξη των μέσων μισθών για αυτή την κατηγορία εργαζομένων διαμορφώνεται ως εξής: το 2011 ο μέσος μικτός μισθός ανέρχοταν σε 604 ευρώ, το 2012 σε 587 ευρώ, το 2013 σε 500 ευρώ, το 2014 σε 470 ευρώ, το 2015 σε 456 ευρώ ενώ το 2016 κατρακύλησε στα 388 ευρώ.
> Το επίδομα ανεργίας
Το επιδομα ανεργίας, αξίζει να σημειωθεί πως ανέρχεται στο ίδιο περίπου επίπεδο – στα 360 ευρώ – για όσους φυσικά το λαμβάνουν. Έρευνες αναφέρουν πως μόλις το 10% του συνόλου των ανέργων λαμβάνει το επίδομα, αλλά και πάλι είναι ένα ενδεικτικό στοιχεία της βουτιάς των μισθών στους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.
Η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι μειώνει την ανεργία, προωθώντας την γιγάντωση των κακοπληρωμένων θέσεων μερικής απασχόλησης, τη μετανάστευση των πολιτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου για να αναζητήσουν ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή ζωή ή την αυτοκτονία για όσους ανθρώπους δεν αντέξουν την ψυχολογική πίεση που ασκείται με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών.
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου